Gareth Lubbe

Altviool – Viola / Viool – Violin / Boventoonzanger – Overtone singer

Gareth Lubbe, altviolist, violist en boventoonzanger, treedt op als solist en kamermusicus in heel Europa, Amerika, Afrika en Azië.

Van 2007 tot 2014 was hij eerste altviolist van het Gewandhaus Orkest in Leipzig onder leiding van Riccardo Chailly. Hij musiceert op ‘s werelds meest vooraanstaande podia zoals de Berlin Philharmonie, het Concertgebouw van Amsterdam, Wigmore Hall in London en Carnegie Hall in New York. Daarnaast treedt Gareth ook op als vaste artiest en docent op toonaangevende festivals in onder meer Finland, Engeland, Zuid-Korea, Japan en Brazilië.

Hij maakt deel uit van de internationale faculteit van het jaarlijkse ‘Kamermuziekfestival in Stellenbosch’ dat tot vierhonderd jonge studenten uit heel Afrika en andere delen van de wereld samenbrengt. In 2013 aanvaardde hij de functie van hoogleraar aan de Folkwang University of the Arts in Essen, waar hij nu een studio met internationale altvioolstudenten leidt.

_______________________________________________________________________________________

 

Gina Beukes

 
Altviool – Viola 

Gina Beukes liep school in Johannesburg en studeerde viool bij Alan Solomon.

Sinds 1975 werd ze gaandeweg bekend als één van Zuid-Afrika’s meest getalenteerde jonge violistes en begon als soliste met vooraanstaande orkesten van het land op te treden. Ze toerde met het National Youth Orchestra in 1978 en gedurende het volgende jaar werd ze uitgekozen om het International Youth Orchestra te leiden op het Aberdeen Festival in Schotland. In 1981 reisde ze door Taiwan als Concertmeester van de Harmonia Juventia en dirigeerde het Johannesburg Youth Chamber Orchestra.

Ze kreeg verscheidene beurzen en mede dankzij een sponsor kon ze haar studies verder zetten in de VS. Met een Starling Scholarship financierde ze haar studies in Cincinnati bij Dorothy Delay. In 1983 won ze de Cincinnati Concerto Competition. Ze leidde het Cincinnnati Philharmonic Orchestra gedurende een rondreis met als hoogtepunt een concert in Carnegie Hall. Vanaf 1984 studeerde Gina aan de Juilliard School of Music in New-York en in 1988 en voegde ze een diploma Master in de Muziek toe aan haar academische en professionele verworvenheden.

In 1989 begon ze les in viool en altviool te geven aan de Stellenbosch Universiteit. Ze werd benoemd tot hoofd violiste van het Cape Town Symphony Orchestra in 1990.

Aan de Universiteit van Cincinnati doctoreerde ze in 1991 tot ze in 1992 terugkeerde naar Zuid-Afrika om de rol van Concertmeester van het Cape Town Symphony Orchestra op te nemen. Ze bleef recitals en concerto’s spelen.

In 1994 toerde ze meerdere keren met het Chamber Orchestra of Europe. Later in dat jaar werd ze  tot solo tweede violiste van het London Philharmonic Orchestra benoemd. In die jaren werkte ze ook met de bekende dirigenten Solti, Haitink, Jansens, Weltzer-Most, Mazur, Baremboim, Termikanov en vele anderen. In 2003 werd ze tot violiste bij het London Symphony Orchestra benoemd met Valeri Gergiev als chef dirigent.

Gina speelt kamermuziek in Engeland en Frankrijk met het Barbican Quartet en het Defoe Trio.

____________________________________________________________________

 

José Andrés Reyés

 
Contrabas – Double Bass

José Andrés begon zijn muziekcarrière in 1997 bij El Sistema in Venezuela. Zijn muziekervaring op de scène werd aangevuld met studies in Madrid en Berlijn.

José speelt graag in het orkest maar houdt ook van optredens met kleine ensembles. Daarom richtte hij Natalia Ensemble op en meer recent A Pocket Orchestra waarmee hij op dit festival te horen is.

Als hij geen muziek speelt, organiseert hij zijn hobby’s rond muziek, onder meer naar muziek luisteren, muziekpartituren lezen, componeren, muziek publiceren, muziek studeren en over muziek praten.

___________________________________________________________

 

+ Jong Talent

Bujana Ameti

 foto bujana ameti vervanger
Harp

De 17-jarige Belgische harpiste met Albanese roots Bujana Ameti, studeert in het gerenommeerde opleidingsinstituut Musica Mundi Waterloo - Brussel.

Zij zal het kerkgebouw vullen met hemelse klanken door een suite van Johan Sebastiaan Bach en een fantasie van Louis Spohr te vertolken.

______________________________________________________