Arte Amanti 

in samenwerking met

ZulteCultureel

Nicky Schwartz - contrabas

Anna Fedorova - piano

> Jong talent <

Regina Vanhecke - piano

affichezultecultureel12maart 2023 72dpi

 

Programma / Programme | 2023

Prélude door (by) Regina Vanhecke

Franz Liszt: Ballade 2, B minor, S171

Nicky Schwartz & Anna Fedorova

Alberto Ginastera: 5 Canciones Argentinas  (bass/piano)

Manuel De Falla: 7 Canciones Populares Argentinas  (cello/bass/piano)

Valentyn Silvestrov: Postlude No 3 (bass/piano)

Borys Fedorov: “The Dedication” (bass/piano)

Claude Debussy: Sonata for Cello and Piano

Andrew Blickenderfer: Canal Variations (cello/bass/piano)

______________________________________________

 

Nickolas Schwartz

Nicky Schwartz

Contrabas – Double Bas

Contrabassist Nicholas Schwartz begon zijn opleiding in zijn geboortestad Boston, waar hij aan de muziekafdeling van de universiteit studeerde. Tot zijn leraren behoren Edwin Barker en Matthew McDonald. Hij verving regelmatig bij het Boston Symphony Orchestra en het Boston Pops Orchestra. In het seizoen 2012/13 was hij deelnemer aan de Herbert von Karajan Akademie van de Berliner Philharmoniker.

Hij won diverse prijzen, waaronder de eerste prijs van de International Society of Bassists en de Stulberg International String Competition.

Sinds augustus 2013 is Nicholas Schwartz in dienst van het Concertgebouworkest. Daarnaast speelt hij al jaren in het Verbier Festival Orchestra en Chamber Orchestra. Met pianist Anna Fedorova vormt hij het Oyster Duo.

Nicky Schwartz speelt op een contrabas gelabeld “Francesco Gofriller (ca. 1732)”, die hij van Foundation Concertgebouworkest in bruikleen heeft gekregen.

______________________________________________

Anna Fedorova

Anna Fedorova - piano

Piano

Anna Fedorova studeerde ‘cum laude’ af aan het Royal College of Music onder leiding van Norma Fischer. Ze studeerde ook aan de prestigieuze Accademia Pianistica in Imola, Italië bij Leonid Margarius, en aan de Lysenko School of Music in Kiev bij Borys Fedorov. Ze kreeg ook mentorschap van wereldberoemde musici zoals Alfred Brendel, Menahem Pressler, Steven Isserlis en Andras Schiff.

Anna heeft opgetreden in enkele van de meest prestigieuze concertzalen van Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië, waaronder het Concertgebouw van Amsterdam, Carnegie Hall, Royal Festival Hall, Theatre des Champs Elysees in Parijs, en vele anderen. Ze trad ook op op tal van muziekfestivals in onder andere Zwitserland, de Verenigde staten, Frankrijk, Nederland, Portugal, Italië, Polen en Duitsland. Ze trad op met orkesten over de hele wereld, waaronder het Philharmonia Orchestra en Royal Philharmonic (Londen), Hong Kong Philharmonic Orchestra, Utah Symphony, Dallas Symphony, State Symphony Capella of Russia, Kyoto Symphony, Yomiuri Nippon Symfonieorkest, en het Tokyo New City Orchestra (Japan), en anderen. Anna heeft het genoegen gehad om op te treden met grote dirigenten, waaronder Jaap Van Zweden, Jun Markl, Benjamin Zander, Olari Elts, Valery Polyansky, Carlos Miguel Prieto, Christian Schumann, Tatsuya Shimono, Andrew Grams, Alexander Shelley en Modestas Pitrenas.

Anna heeft hoofdprijzen gewonnen op tal van internationale pianoconcoursen, waaronder de Internationale Rubinstein ‘In Memoriam’-pianowedstrijd, de Moscow International Frederick Chopin Competition voor jonge pianisten en de Lyon Piano Competition. Onlangs ontving ze de Verbier Festival Academy Award. Daarnaast is ze ook tweevoudig laureaat van de Dorothy MacKenzie Artist Recognition Scholarship Award van het International Keyboards Institute & Festival (New York, VS).

Anna tekende een contract bij de platenmaatschappij Channel Classic en bracht met hen reeds 4 CD’s uit: twee solo-cd’s, Story Teller en Four Fantasies, een Rachmaninoff-cd met het St.Gallen Symphony Orchestra en een duo-cd met violiste Dana Zemtsov Silhouettes. Eerdere cd’s bevatten een Brahms, Liszt en Chopin album, uitgebracht door het DiscAnnecy Label en een Rachmaninoff 2nd Piano Concerto CD met Piano Classics. In 2016 kwamen nog 3 albums uit.

Met meer dan 30 miljoen views is Anna’s live-opname van het Rachmaninoff 2e Pianoconcert in het Koninklijk Concertgebouw het meest bekeken klassieke concert op Youtube geworden en wordt het zeer geprezen door vele bekende musici.

______________________________________________

+ JONG  TALENT

Regina Vanhecke 

regina vanhecke 465 310

Piano

Regina Vanhecke is een 19 jaar jonge pianiste die speelt sinds ze vier was, eerst in de Jeugdmuziekschool te Beersel daarna in de Muziekacademie te Ninove en verder bij de Spaanse pianiste Caridad Galindo. Regina studeerde ook van 2017 tot 2020 bij Talent Music Masters School in Brescia, Italië.

Tegenwoordig volgt zij lessen bij de welbekende virtuoos Philippe Raskin aan de International Academy of Music and Performing Arts Vienna. Dit jaar startte zij haar tweede bachelor aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Aleksandar Madzar. In 2019 was ze reeds als ‘Jong Talent’ tot het conservatorium toegelaten.

Regina volgde diverse masterclasses bij gereputeerde pianisten zoals Jean Claude Vanden Eynden, Vincenzo Balzani, Yuri Bogdanov, Olga Kern, Robert Andres, Amy Lin, Svetlana Eganian.

Ze wordt regelmatig als jong talent uitgenodigd om aan festivals en concerten deel te nemen, ‘Arte Amanti’, ‘Clame’, ‘Onde musicali sul Lago d’Iseo’, ‘Pianisti dal Mondo’- Brescia en ‘Résonances’ in Le Havre, het openingsconcert van de ‘César Franck International Piano Competition’ en het ‘Ars Musica festival’ in Brussel.

Als Jong Talent deelde ze het podium met maestri zoals Jean Claude Vanden Eynden, Philippe Raskin, Andreas Frölich, Vincenzo Balzani, Luc Devos, Lavard Skou Larsen, Jérôme Pernoo, Miguel Da Silva, Paul Meyer.

Zij nam ook deel aan meerdere nationale en internationale wedstrijden. In 2016 werd ze laureaat van de ‘Cantabile’ wedstrijd met de ‘Emmanuel Durletprijs’ voor beste interpretatie van het verplichte werk. De tweede prijs van het ‘Concours National Andrée Charlier’ verwierf ze in 2018. Een jaar later kreeg ze de tweede prijs op de ‘Tadini International Piano Competition’ te Lovere in Italië. Bij Vlamo ontving ze de eerste prijs ‘met lof van de jury’. Op de ‘Grand Concours International de Paris’ won ze met unanimiteit van stemmen de eerste prijs. In 2022 kreeg ze de eerste prijs ‘met lof van de jury’ bij ‘Vlamo Virtuoso 22’ in de hoogste categorie en de derde prijs in de ‘Danubia Talents Liszt International Music Competition’. In oktober 2022 behaalde zij de eerste prijs in de ‘Andrée Charlier competitie’ met tevens de ‘Ars Musica prijs’ voor beste uitvoering van het verplichte werk.

______________________________________________

Pers

 

Het Laatste Nieuws        Anthony Statius 06-03-23, 08:23 Laatste update: 06-03-23, 08:32

Kamermuziek vult Zulte-kerk

Het concert gaat door in de kerk van Zulte. © rv

Liefhebbers van klassieke muziek moeten op zondag 12 maart in de kerk van Zulte zijn.

ZulteCultureel nodigt er enkele bijzondere en gerenommeerde artiesten uit.

In het kader van het Internationale Kamermuziekfestival 2023 van Arte Amanti komen de Amerikaanse cellist/contrabassist Nicky Schwartz en de Oekraïense pianiste Anna Fedorova naar Zulte. Het duo behoort tot de wereldtop in de klassieke muziek. Op YouTube circuleert er een live-opname van het tweede pianoconcert van Rachmaninoff door Anna Fedorova. Met meer dan 30 miljoen views is het de meest bekeken video met klassieke muziek op YouTube geworden.

Het concert start om 20 uur. Tickets kosten 15 euro voor volwassenen en 12 euro voor wie jonger is dan 26 of ouder dan 65. Reserveren kan via Arte Amanti Festival door te storten op BE85 7370 2653 5506, met vermelding naam, aantal tickets en de datum van het concert.

______________________________________________